Hír
2022. február 06.

Jubileumi gálaműsor

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a Cirill Táncstúdió 20 éves gálaműsora szombaton délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

„Ha csak azt nézzük, hogy ki milyen jól forog, táncol a színpadon, az kevés. A történet nem erről szól, hanem a gondolatról, az érzelemről, az emberről, a hitelességről, az igaz¬ságról. Az életről szól. Ha ez átjön a színpadról, az az ünnep” - Markó Iván, Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfus gondolataival köszöntötte a megjelenteket Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója.

A 20 éves évforduló 2020-ban lett volna esedékes, de sajnos a covid járvány akkor közbeszólt. Zajácz Edina táncpedagógus, színházi próbavezető, nemzetközi pontozóbíró, a Cirillek művészeti vezetője töretlen lelkesedéssel, mosolyogva készítette fel az egészen kicsiktől a seniorokig a fellépőket.

Közel 300 növendék, 6 kihelyezett tagozat. Szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint az elért eredmények. Nagyon sok versenyen vettek, vesznek részt. A tavalyi évben is sikerült kijutniuk az Európa Bajnokságra, ahol 12 arany-, 3 ezüst-, 1 bronzérem, valamint 3 különdíj volt a produktum.

Eredmény csak úgy születhet, ha a táncosok szabadidejüket nem kímélve eljárnak a próbákra. Ennek a „gyümölcse” volt a jubileumi gálán két részletben bemutatott 54 produkció, koreográfia, melyekben főként versenycsapatok léptek színpadra.

Azt mondja Paulo Coelho: „Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább.” Ezeket a gondolatokat sugározták produkciójukkal a Cirill Táncstúdió növendékei a kétszeres művészeti nagydíjas vezető, Zajácz Edina szenzációs felkészítésével.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek