Hír
2022. február 03.

Tíz kastély és vár újul meg idén

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben. Idén pedig újabb látnivalók is elérhetővé válnak, a tavalyi öt után ugyanis az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára.

Annak ellenére, hogy a kastélyok és várak tavaly csak nagyjából háromnegyed évet voltak nyitva, a 2021-ben elért közel 315 ezres látogatószám minden idők legmagasabbja. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy öt új létesítményt nyitottak meg, de korábban átadott várak és kastélyok látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

Tavaly a leglátogatottabb az újonnan megnyílt tatai Esterházy-kastély volt mintegy 55 ezer látogatóval. Mellette a szögligeti Szádvár, a mosonmagyaróvári vár, a nádasdladányi Nádasdy-kastély, a füzérradványi Károlyi-kastély, a sümegi Püspöki Palota, valamint a bajnai Sándor-Metternich-kastély nyitotta meg kapuit.

Az idén tíz további kastély és vár nyílik meg a nagyközönség számára, az első negyedévben. Majkon a Kamalduli Remeteség második üteme, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély, valamint Somló Vára Dobán. A nyár végéig várhatóan megnyitják Nagyvázsonyban a felújított Kinizsi-várat, Dégen a Festetics-kastélyt, a megújult sümegi várat, illetve Komlódtótfalun a Becsky-Kossuth-kúriát.

Forrás: MTI


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek