Hír
2022. január 17.

In Memoriam

2022. január 5-én, életének 78. évében elhunyt Szöllősy Péter építész, tervező mérnök.

Szöllősy Péter több, mint 50 évig élt városunkban elismert szakemberként. Munkahelyein – Oroszlányi IKV, Oroszlányi Szénbányák Tervező Irodája, Építészeti Üzem – példamutató, precíz tevékenységgel segítette elő évtizedeken keresztül Oroszlány fejlődését.

Kiemelkedő munkái közé tartozik a Márkushegyi Bányaüzem külszíni tervezése, a fedett uszoda, a ravatalozó, az egykori autóbusz-pályaudvar, a Koloman-Handler galvanizáló üzemcsarnokának és a Metal Glass daruzott csarnokának tervezése, a Bebusch Kft. bővítése, a Gönczi Ferenc utcai és Iskola utcai tetőtér beépítések, óvodák, bölcsődék felújítása.

A fentieken kívül Oroszlányban számos családi ház, üzlet, műhely tervezését végezte el. Munkájára országos szinten is felfigyeltek, megbízást kapott az első magyarországi SPAR áruház kialakítására. A sikeres beruházást további 22 SPAR áruház kivitelezése követte, majd az ALDI áruházlánc két üzletét is megtervezte.

Nyugdíjba vonulása után is aktív maradt, egyéni vállalkozóként tevékenykedett tovább, alapító tagja volt az Oroszlányiak Lokálpatrióta Körének. A szervezet berkein belül is fáradhatatlanul, önzetlenül segítette városunk arculatának javítását. Ő tervezte az 1956-os emlékhely felújítását, a Fáy András emlékmű területének rekultivációját, s szintén társadalmi munkában készítette el a Szent Borbála szobor környezetének terveit.

Oroszlány Város Képviselő-testülete 2017-ben „OROSZLÁNYÉRT” vésetű aranygyűrű kitüntetéssel ismerte el több évtizedes kimagasló tevékenységét.

2018-ban, az egyetem elvégzésének 50 éves jubileumi évfordulóján Aranydiplomát vehetett át.

Búcsúztatója 2022. január 21-én, pénteken 11 órakor lesz a városi temető ravatalozójában.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek