Sport
2021. december 27.

A hosszabbítás döntött

Az alapszakasz 13. fordulójában a Szolnoki Olajbányászhoz látogatott az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapata. A mérkőzést hatalmas izgalmak közepette, hosszabbítás után a hazai bajnok aspiráns gárda nyerte meg.

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ–MVM-OSE LIONS 90-86 (15-24, 20-18, 18-25, 25-11, 12-8)

MVM-OSE LIONS: Ihring 33/18, Milisavljevic 14/6, Carev 3/3, Burns 13/3, Molnár 7. Csere: Ruják 7/3, Tóth, Parrish 6, Garamvölgyi 3. Edző: Sebastjan Krasovec.

A fordulót a 9. helyről kezdő OSE számára egyértelmű volt a mérkőzés tétje: győzni kellett a második helyezett Szolnok vendégeként ahhoz, hogy az első 13 forduló eredményei alapján bekerüljenek a legjobb nyolc közé, és ezzel kiharcolják a részvételt a Magyar Kupa tavasszal rendezendő nyolcas döntőjében.

Sebastjan Krasovec csapata az első negyedben kitűnően játszott, ennek köszönhetően 9 pontos előnyt szerzett, azonban a második játékrészre feltámadt a Szolnok.

A harmadik tíz percet elképesztően kezdték az oroszlányiak. Látszott a csapaton a kupaindulás kiharcolásának lehetősége okozta extra motiváció, és 22 ponttal el is húztak. Nyilvánvaló volt, hogy azt a rendkívül magas színvonalú játékot, amelyet a harmadik negyed elején produkáltak, nem lehet végig vinni. A Szolnok feljavult, és fokozatosan ledolgozta hátrányát.

Az utolsó negyedre a vendégek csapatjátéka gyakorlatilag megszűnt, szinte mindenki egyedül próbálkozott támadásban, emellett a védekezés sem működött. A hosszabbításban a hazaiak jobban összpontosítottak, amelynek köszönhetően megnyerték a mérkőzést.

A vereséggel az OSE a 10. helyen áll, és elvesztette a Magyar Kupában való indulás jogát.

Forrás: OSE hivatalos oldala


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek