Hír
2021. december 15.

Oroszlányi delegált a firenzei konferencián

December 10-12. között a firenzei European University Institute adott otthont az Európa jövőjéről szóló konferencia Európai Polgári Testületének utolsó ülésére, melyen választott civil nagykövetként Kozmáné Gombkötő Hajnalka, az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa is részt vett.

A választók és a döntéshozók közötti szakadék áthidalását célzó tanácskozás során az összes EU-tagállam polgárai különféle témákat vitattak meg, a magánélettől és az adatvédelemtől a szavazati jogokig és a környezetvédelemig. Az első plenáris fórum után a polgárok 15 alcsoportban dolgoztak a részletes javaslatokon. Több intézkedés került megvitatásra, köztük a munka és a magánélet közötti egyensúly javítása a szülők számára, a választókor csökkentése, a minimálbér bevezetése és a személyes adatok jobb védelme.

A vasárnapi záró plenáris ülésen 42 polgári javaslatból 39-et fogadtak el, amelyeket a választott nagykövetek a konferencia plenáris ülésein ismertetnek és vitatnak meg. Bemutatják saját panelbeszélgetéseik eredményeit, és megvitatják azokat az Európai Parlament, a nemzeti kormányok képviselőivel, az európai biztosokkal, valamint az uniós szervek, regionális és helyi hatóságok, szociális partnerek és civil társadalom más plenáris tagjaival.

Hajnalka az Európai Egyetemi Intézet Könyvtárának oroszlányi kiadványokat és Oroszlány története könyvet is ajándékozott, melynek nagyon örültek. A konferencia következő plenáris ülésére január végén kerül sor Strasbourgban. Ekkor – Oroszlányt népszerűsítve - az Európai Parlament könyvtárába is visz majd bemutató prospektusokat, köteteket.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek