Hír
2021. december 04.

Nők a „kemény” zene világában

Különleges zenei csemegében lehetett részük azoknak az érdeklődőknek, akik pénteken délután részt vettek az „Én Zeném” című rendezvénysorozat újabb előadásán.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében megtartott esemény vendége ezúttal Sólyom Jöran települési képviselő volt, aki bevezetőként elmondta, hogy igazán nincs zenei kötődése. A zene iránt való érdeklődése már az általános iskolában elkezdődött, és végig kísérte a középiskolai, főiskolai évek után egészen napjainkig.

A stíluspalettája igazán széles, kedveli a komolyzenét, a népzenét, a könnyűzenét, de szívesen hallgat etno, blues, reggae, rock, punk, heavy metal, újhullám, és polbeat zenéket is. Örök kedvencei közé tartozik a Black Sabbath, a Doors és a Motörhead.

Hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik: 500 darab CD/DVD és ugyan ennyi MP3 album tulajdonosa, valamint az egyedi anyagokat több száz előadóval és több ezer zeneszámmal tartalmazó MusicBoxot is rendszeresen hallgatja.

A rendezvényre is igazi kuriózumokat hozott, melynek középpontjában a hölgy zenészek, illetve olyan bandák álltak, melyekben a nők domináns szerepet játszanak, játszottak. Elsőként három magyar zenekar: a Péterfi Bori Love Band, az Anna The Barbies és a Dorothy számai csendültek fel, majd a külföldiek következtek. Hallható volt Imelda May, a Shocking Blue, a The Creepshow, az Oversense, a Maid of Ace, a Burning Witches és a Crucified Barbara egy-egy jellegzetes, stílusos dala.

Végül – meglepetésként – az előadó a Balkan Paradise Orchestra szenzációs brassband feldolgozásával zárta a családias hangulatú rendezvényt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek