Hír
2021. december 01.

Lelkészi látogatás

Nagy Péter református lelkész Lazók Zoltánnál, Oroszlány polgármesterénél tett tájékoztató jellegű látogatást kedden délelőtt.

Oroszlányban 1000 lakos vallja magát reformátusnak, 47 fő fizet egyházi támogatást és átlagosan 20 főre tehető a istentiszteleten résztvevők száma. Sikerült egy ifjúsági csoportot is alakítaniuk, melynek rendezvényein 12-15 diák rendszeresen részt vesz.

A járvány okozta bezártság után a közösségi élet visszatért az egyháznál is. Hétfőn és kedden a József Attila Általános Iskolában, szerdán és csütörtökön a Hunyadi Mátyás Általános Iskolába folyik református hittanoktatás. A jövőben a helyi óvodákban is szeretnének bibliaórákat tartani.

Nagy Péter 2013-tól látja el a lelkészi szolgálatot Oroszlányban. Kezdeményezésére a közelmúltban megvalósult a református templom tetőszerkezetének cseréje és megújult a külső homlokzat. A beruházás 3,6 millió Ft-ba került, melyhez Oroszlány Város Önkormányzata 700.000 Ft. támogatással járult hozzá.

A templom további fejlesztéseként szeretnének vizesblokkokat kialakítani, valamint a szennyvízcsatorna kiépítését megvalósítani.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek