Hír
2021. november 29.

Születésnapot ünnepeltek

10. jubileumi születésnapját ünnepelte a Bránicka Szlovák Gyermek Tánccsoport szombaton a II. Rákóczi Ferenc Kultúrházban. Az eseményt az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezte.

1972-ben alakult a II. Rákóczi Ferenc Klubkönyvtár első tánccsoportja, melyből lett később a Brána csoport, - akik 15 évig táncoltak - és végezetül ebből született a 10. évfordulóját ünneplő Bránicka.

Bíró Józsefné, a csoport vezetője elmondta: „Úgy érezzük, hogy látnia kell mindenkinek, hogy ennek a falunak három csoportja van. Szeretnénk tovább vinni a hagyományokat, a szép táncokat, énekeket, hogy a következő generáció is lássa, hogy ennyi kitartással mi mindent lehet elérni.”

A rendezvényen képes kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, illetve egykori egyesületi tagok, majd az ünnepi műsor keretében a jubiláló csoport is bemutatott táncokat, melyre közel 2 hónapon át készültek. Továbbá egy film is vetítésre került, mely 1972-től összefoglalta az eddig működő szlovák táncegyesületek történetét.

A falusi kultúrház zsúfolásig megtelt, a szervezők süteményekkel és üdítőkkel kedveskedtek az érdeklődőknek.

Forrás: OVTV
Fotó: Szilágyi László


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek