Hír
2021. november 20.

Én Zeném

A 10 éve zajló „Én zeném” sorozat pénteki vendége Román Géza, az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar művészeti vezetője, karnagya volt, akivel Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember beszélgetett.

A méltán elismert karmester, trombita tanár a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében mesélt a kezdetekről, hogyan ragadta magával a zene világa, mekkora hatással van rá a mai napig a komoly és könnyűzenei műfaj muzsikája.

A beszélgetésen szóba kerültek iskolai tanulmányai, világjáró körutazásai, a tatai dandárzenekarban eltöltött évei. Külön is kiemelte, hogy számára rendkívül kedves időszak volt az oroszlányi Bakfark Bálint Zeneiskolában folytatott tanítás.

Mint elmondta, a szakmai kihívás, a követelmény és színvonal mindig meghatározó szerepet töltött be pályafutása során és karmesterként is ezt próbálja átadni zenésztársainak. Hiszen a zenélés csak egy része a feladatoknak, amikkel egy együttesnek meg kell küzdenie. Legalább ennyire fontos a zenekar kommunikációja, valamint az, hogy milyen képet közvetít magáról a közönség felé.

A rendkívül érdekes és tartalmas rendezvényen felcsendültek a vendég legkedvesebb zenéi is, mely igazolta széles ízlésvilágát. Hallhatóak voltak Bach, Beethoven, Orff és Verdi művek, lejátszásra került Maurice André és a Locomotív GT. egy-egy dala, végül a tatai Helyőrségi Zenekar zenés-táncos produkciójának bemutatásával zárult az előadás.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek