Hír
2021. november 18.

Szegények élethelyzete

Az Oroszlányi Szegényeket Támogató Alapítvány alapvető feladatának tekinti a helyi társadalom tagjainak érzékenyítését, a nehéz élethelyzetbe került személyek problémái iránti fogékonyság fejlesztését.

A Szociopoly társasjáték valóságos élethelyzetekbe átültetett színházi nevelési előadását harmadik alkalommal hívták meg Oroszlányba, mely első lépcsője érzékenyítő programsorozatuknak. Az előadás rámutat arra, hogy milyen is a mélyszegénységben „élni”, milyen élethelyzetekben kell döntéseket hozni, célja pedig az, hogy a jobb helyzetben lévők szolidárisabbak, elfogadóbbak legyenek a peremen élő társaikkal szemben.

Elsőként a Hamvas Béla Gimnázium tanulói élhették végig a játékos, de elgondolkodtató programot, majd november 11-én a szakközépiskola diákjai kapcsolódtak be az interaktív drámapedagógiai előadásba, melynek nagy sikere volt a fiatalok körében. A közel 3 órás aktív játék alatt 30 nap számtalan, váratlan helyzetét kellett megoldania a „családoknak”, akik döntéseiket közösen hozták meg.

Harmadik alkalommal, november 18-án az oroszlányi polgármesteri hivatalban Bass László szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Karának adjunktusa vezette be a szakterületen dolgozókat a szegénysorban lévő emberek mindennapi élethelyzetébe.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek