Hír
2021. november 09.

Állítsuk meg a globális erdőterület-csökkenést

Magyarország csatlakozott a globális erdőterület csökkenés megállítását szorgalmazó nyilatkozathoz.

Hazánk számára kiemelten fontos az erdők megőrzése, a természeti erőforrások használatának fenntarthatósága. Magyarország ezért is csatlakozott a Glasgow-i klímacsúcson a globális erdőterület csökkenés megállítását szorgalmazó nyilatkozathoz, ahol a nyilatkozók sorában 53.-ként szerepel.

A területi gazdálkodók hozzáállása világos és következetes az erdőkkel kapcsolatban, amelyekre úgy tekint, mint a klímaváltozás hatásainak csökkentésében kulcsszerepet betöltő életközösségre. Az agrártárca hazai és nemzetközi szinten is mindent elkövet a meglévő erdők megőrzése és a fával borított területek gyarapítása érdekében. A törekvéseik komolyságát mi sem jelzi jobban, mint hogy önálló államtitkárság foglalkozik a kétmillió hektárnyi magyar erdő ügyével, amelyek gyarapítására a tárca 2019-ben Országfásítás Programot hirdetett.

Magyarország komolyan veszi az erdők védelmével kapcsolatos jogszabályok betartását, mint például az illegális forrásból származó faanyag importját tiltó európai uniós rendelkezéseket, és aktív szereplője az erdők megőrzését és a fenntartható erdőgazdálkodást támogató globális folyamatoknak.

AM Sajtóiroda


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek