Hír
2021. november 05.

A természet igézetében

Feró Júlia „A természet igézetében, avagy egy 88 éves festőnő képbe lehelt vallomásai” című kiállításának megnyitójára került sor pénteken délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A megjelenteket – köztük Lazók Zoltán polgármestert – Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte, majd Erdélyi János szavalatával és Babics Noémi hegedűjátékával vette kezdetét a megnyitó.

„Egy szokatlan kiállítás képei vesznek körül bennünket, mert ritka esemény, hogy egy ilyen korú -nem titok- 88 éves embernél ennyi energiát, életörömöt és aktivitást tapasztalhatunk. Feró Júlia képeit nézve bennem megfogalmazódik egy alapvető kérdés: hogyan lehet azt a gyermeki kíváncsiságot, érdeklődést, friss szemléletet megőrizni, amelynek segítségével a világ, a természet elevensége, színei először megragadják az azt figyelő ember érzékeit? Honnan, miből ered az a munkakedv, alkotásvágy mely az festményekben formát nyer? Az itt kiállított több mint 60 képen döntő többségében a természet az alapvető téma, illetve ennek kifogyhatatlan variációi jelennek meg. Mindezek azonban még sem tűnnek önismétlésnek, köszönhetően annak az alkotói hozzáállásnak, amely mindig más kompozíciókat teremt, és köszönhető ez a sokskálájú színhasználatnak, amely szintén más hangulatot rögzít és kelt. A képeket szemlélve sokféle érzelem, hangulat megfogalmazódhat a szemlélőben. A kiállítás egyértelműen egy nagyon komoly és optimista üzenetet fogalmazhat meg számunkra: sosem késő élni és soha nem kell abbahagyni az alkotást” – mondta tárlatmegnyitó beszédében Körtvélyfáy Zoltán, közművelődési szakember.

A kiállítás november 20-ig látogatható.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek