Hír
2021. október 28.

Biztosított a tűzifa-ellátás

Magyarország tűzifa-ellátása a 2021-2022-es fűtési szezonra biztosítva van. Az ország 2 millió hektárnyi erdejében megtermelt 3 millió köbméter tűzifa áll ugyanis a lakosság rendelkezésére.

Hazánk erdőinek élőfa készlete 400 millió köbméterre tehető, és minden évben 13 millió köbméterrel gyarapszik. Évente 5-5,5 millió köbméternyit termelnek ki, amelyből 3 millió köbméter a tűzifa.

Minden tájegységben az ott előforduló fafajokat használják a leginkább, így a tűzifa nemcsak hazai alapanyagnak számít, hanem a jellemzően kis szállítási távolságok miatt környezetvédelmi szempontból is előnyös. Hegy- és dombvidéki területeken elsősorban a csertölgy, a tölgy, a gyertyán és a bükk fafajok a legkeresettebbek, míg a síkvidéki, alföldi régiókban az akác a legismertebb keménylombos tűzifa. Emellett elérhető még tüzelőanyag a lágylombos fajokból és fenyőből is.

A faanyag-ellenőrzési rendszer bevezetésével és működtetésével az elmúlt időszakban jelentősen visszaszorult az illegális fakitermelés és az ehhez kapcsolódó kereskedelem, de továbbra is fontos a vásárlók tudatos viselkedése: csak számlát adó vállalkozástól, igazolt forrásból származó tűzifát vásároljanak.

Forrás: Vérteserdő Zrt.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek