Hír
2021. október 16.

Szalagavató a gimnáziumban

Szalagavatójuk alkalmából köszöntötték a végzős diákokat szombaton délután a Hamvas Béla Gimnázium dísztermében a pedagógusok mellett a szülők, rokonok, hozzátartozók.

A 3 végzős osztály 80 tanulója külön időpontban sorakozott fel, hogy osztályfőnökük feltűzze azt a szalagot, amely jelzi mindenki számára: viselője utolsó évét tölti az alma materben. A diákokat, valamint az ünnepség résztvevőit a város önkormányzata nevében Lazók Zoltán polgármester, valamint Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármesterek köszöntötték.

„A ma kitűzött szalag jelkép, az összetartozás jelképe, hiszen 4 éven keresztül együtt voltatok ebben az iskolában. Szerettétek és tiszteltétek egymást. A szalag mellé, amelyet az osztályfőnöktől kaptok, én hadd tűzzem fel gondolatban Weöres Sándor szavait: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”! Egész életeteken keresztül ellentétekkel találkoztok majd. Talán most is így van. Ne feledjétek, bármilyen nagy is a kontraszt jó és rossz, fent és lent, siker és kudarc között, a létra – a Ti létrátok – a megértés és a tudás, amely közelebb vezet benneteket ahhoz, hogy megtaláljátok helyeteket a világban. Ehhez az úthoz kívánok világos célokat, sok sikert, kitartást és jó egészséget” – mondta köszöntőjében a városvezető.

Dr. Radványiné Varga Andrea, az iskola igazgatója ünnepi beszédében így fogalmazott: „Hamarosan a Hamvas Béla Gimnázium szalagját fogjátok viselni, hiszen ide tartoztok, ehhez a közösséghez. Legyetek erre mindig büszkék életetek során. Jó páran így vagyunk mi is ebben a tantestületben, hiszen ugyan így álltunk valaha itt, vártuk a szalagot és büszkén viseltük. Ma is büszkén gondolunk vissza azokra az évekre. Reméljük, az a reményteljes négy év, amit itt töltöttetek az iskolában beteljesült. Bízunk benne, azok a célok és azok a vágyak, amiért ide jöttetek, a sikeres érettségi vizsga után hozzásegít benneteket a továbbtanuláshoz, életetek következő állomásaihoz. Stendahl a következőket mondta: Az élet nem álom, hanem küzdelem, és csak azokat nem csalja meg, akik világos fejjel és kemény akarattal néznek vele szembe…. Én ezt az erőt, ezt a motivációt kívánom, valamint reális célokat és sikereket a továbbiakhoz”.

Az ünnepélyes szalagtűzés után az osztályok keringő táncával zárult a rendezvény.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek