Közélet
2021. október 01.

Életet az éveknek

Az Idősek Napja alkalmából csütörtökön délután köszöntötte az oroszlányi Idősek Átmeneti Otthona lakóit Lazók Zoltán polgármester.

"Oroszlányon, mint ahogy a fejlett világban szinte mindenhol, egyre több az idős ember, számuk több, mint 600 millióra tehető. Ezért is jelölték ki október elsejét az idősek ünneplésére. Nekünk szükségünk van Önökre. Szükségünk van a tapasztalatukra, a tudásukra, az életbölcsességükre, hogy tiszteljük és megbecsüljük egymást. Ha szétnézek Önök közt, látom ugyan az idő múlását, a kissé megfáradt szemeket, amelyek már inkább a múltba tekintenek. Mégis érzem, hogy ennek ellenére is fiatal a szívük és képesek bármiben örömüket lelni. Mert az öregség nem az évek számához kapcsolódik, hanem attól függ, hogy milyen minőségű életet élünk, vannak e céljaink és érdeklődünk-e még a bennünket körülvevő világ iránt. Mi azt szeretnénk, ha az évek száma egyetlen oroszlányi idős embernek sem jelentene akadályt abban, hogy túl a nyugdíjkorhatáron is felismerjék az élet szépségét. Részesei lehessenek azoknak a pillanatoknak, ünnepeknek és mindennapoknak, amelyek széppé teszik életünket. Kívánom, hogy városunk minden lakója idősebb korát is boldogságban és szeretetben élje meg" – mondta a városvezető.

Az eseményen – melyen részt vett Baráth Domonkos, az Önkormányzati Szociális Szolgálat intézményvezetője, Hermann Istváné települési képviselő és Szemző Ildikó, a hivatal osztályvezetője is - Ságiné Kincses Ágnes a házigazda létesítmény vezetője elmondta, hogy a koronavírus járvány miatt két év kihagyás után kerül ismét megrendezésre az idősek napja, majd tisztelete jeléül elszavalta Aranyosi Ervin: Amikor megöregednek című versét a jelenlévőknek.

Ezt követően meglepetésként levetítették a Jerusalema táncos kihívásra készült felvételt, melyen a nappali bejárók, a bentlakók és a dolgozók is közreműködtek. A rendezvény a bokodi Deja Vu Tánccsoport különböző korosztályainak produkcióival zárult.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek