Hír
2021. szeptember 28.

Különleges kiállítás

Vándor mackók kiállítás néven egyedi tárlat nyílt hétfőn az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

Talán nincs köztünk olyan, ki élete során ne merült volna el a gyűjtőszenvedély mélységeiben, hogy számára szimpatikus, szép és értékes tárgyak sorát lajstromba rendezve valami újat, teljesség felé törekvőt hozzon létre. Mind megéltük a gyűjtögetés örömét, ami valljuk be, gyakran öncélú, kedvtelésből űzött hobbiként színesíti életünket. Ám vannak köztünk olyanok is, akik gyűjteményük által adni, üzenni szeretnének a környező világnak, megosztani a gyűjtemény okozta örömöt, a benne rejlő tudást, információt.

Ilyen ember Rochy Anna, aki a sokak által kedvelt plüssmackókban látta meg ezt a lehetőséget. A békési hölgy évek óta bővíti a közel 2200 darabos kollekcióját, melyben igen ritka és figyelemreméltó darabok is helyet kaptak. A mackók számos ország, szakma kultúráját jelenítik meg az egészen aprótól a Guinness rekorder méretű óriás példányig.

Az Oroszlányban kiállított mackók között látható "Bruti" a 3 méteres plüss mackó, továbbá 15 db nagy- és óriás méretű, valamint 1000 db válogatott maci. A medveparádé különlegessége a "mackó menyegző", illetve a "mackó könyvtár" installáció.

A rendkívül gazdag, látványos kiállítás október 8-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9 és 18 óra között.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek