Önkormányzat
2021. szeptember 22.

Percek alatt döntést hoztak

Rendkívüli képviselő-testületi ülésre került sor kedden délután a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, melyet Rajnai Gábor alpolgármester vezetett le.

Az ülésen két napirendi pont esetében hoztak határozatot. Elsőként a TOP-4.3.1-16-KO1-2017-00001 pályázattal kapcsolatos önerő pontosításáról döntöttek.

Oroszlány Város Önkormányzata 2019.05.15-én kötött támogatási szerződést a projekt megvalósítására. A projekt finanszírozásának köszönhetően már elkészült a Petőfi udvar 4-5. bérlakástömb épületének fejlesztése, a Fürst S.– Irinyi J. utcák felújítása. A Képviselő-testület a projekthez kapcsolódóan a Petőfi udvar 4-5. épülettömb kialakításához 251.442.707 Ft önerőt, valamint a Móricz Zsigmond u. 2-4. szám alatti 2 bérlakás, orvosi rendelő és közösségi ház beruházásának megvalósításához 23.864.129 Ft saját erőt biztosított. A projekt része továbbá szociális bérlakás kialakítása a Petőfi u. 7. szám alatt, a Szeptember 6. úti játszótér fejlesztése, a Borbálai Közösségi Ház tetőcseréje és hőszigetelése, a Közösségi Ház mögötti zöldterület pihenőparkként történő hasznosítása, a Közösségi kert fejlesztése a Nyíres-dűlőben.

A projekthez kapcsolódó önerő vállalásokat biztosító képviselő-testületi határozatok különböző időpontúak, az azóta megvalósult Petőfi udvar 4-5. számú bérlakástömb kivitelezési költségének arányosítása a projektbe bevont lakások pontos méreteit figyelembe véve történt meg, a támogatás terhére elszámolható költségek az eredeti döntésnél magasabb összegben realizálódtak, emiatt az eredeti döntéshez képest módosult az önerő vállalás. A Móricz Zsigmond u. 2-4. épületkomplexum beruházási költségeinek önerő része ugyanezen projekthez kell, hogy hozzáadásra kerüljön, így az Államkincstár kérte egy új testületi döntés meghozatalát a pontos projekt számokkal. A rendkívüli testületi ülés összehívásának oka, hogy az Államkincstár rövid határidőt szabott meg az új önerő döntés meghozatalára, mivel a projekt támogatási szerződését módosítani szükséges a többi projekttartalom közbeszereztetésének megkezdése érdekében.

Második napirendben a Bokod-Oroszlány kerékpárút tervezésével kapcsolatos költségvetési döntések kerültek megvitatásra. A térségi jelentőségű kerékpárutak előkészítése projekt keretében lehetőség nyílt többek között a Bokod-Oroszlány nyomvonalú kerékpárút tervezésére. Oroszlány Város Önkormányzata 2021. nyarán szakbizottsági keretek között egyeztetést folytatott a tervezővel, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal. A tervezett kerékpárút nyomvonalát Oroszlány város közigazgatási területét illetően a Bokodi úttal párhuzamosan történő igénybevétellel, a Rákóczi Ferenc úti – már meglévő – kerékpárúthoz a körforgalmi csomópontban kapcsolódva javasolják tervezni.

A tervezési díj bruttó 31.382.970 Ft, melyhez Bokod Község Önkormányzata 700. 000 Ft-tal, Oroszlány Város Önkormányzata mintegy 5.350.000 Ft-tal járul hozzá. A fennmaradó költségeket az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a rendelkezésre álló megyei keretből biztosítja.

A képviselők mindkét napirendi pontot egyhangúan támogatták.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek