Önkormányzat
2021. September 20.

Megerősítették az együttműködési szándékot

Hivatalos látogatáson vett részt Yerres városában a hétvégén Lazók Zoltán polgármester, Szabó Mihály alpolgármester és dr. Deés Szilvia kabinetvezető.

Oroszlány és a franciaországi Yerres testvérvárosi együttműködést kíván kötni a két település közötti kapcsolattartás fejlesztése és elmélyítése érdekében. A 2018. szeptember 15-én aláírt megállapodás kibővítésére, megerősítésére szombaton délután került sor a Grange au Bois kastély dísztermébe, melyet kiterjesztettek az ifjúságra és az oktatás területére is. A dokumentációt a két város polgármestere, Lazók Zoltán és Olivier Clodong látta el kézjegyével.

A szándéknyilatkozat meghatározó eleme a partnervárosok képviselőinek hivatalos, személyes találkozói, valamint a társadalmi és egyéb szervezetek képviselőivel való kétnyelvű kapcsolatok kiépítése.

Az ünnepélyes ceremóniát számos program köré építették. Az oroszlányi vendégek elsőként megtekintették Damien Kesler amatőr fotós kiállítását, majd misén vettek részt a 28 ezer lakosú francia város Saint Honest templomában. Ezt követően került sor a koszorúzással egybekötött II. Rákóczi Ferenc fejedelem emlékünnepélyre. Az eseményen hazánkat képviselve számos prominens személy is megjelent, többek között Habsburg György nagykövet, Bodnár Zita a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, Bíróné Gulyás Katalin vezető konzul és Deme Tibor Endre katonai attasé.Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek