Hír
2021. szeptember 06.

Új állampolgárok

Egy Szerbiából és négy Romániából érkezett új magyar állampolgár vehette át honosítási dokumentumait Rajnai Gábor alpolgármestertől és Farkas-Mészáros Krisztina anyakönyvvezetőtől hétfőn délelőtt a Polgármesteri Hivatalban. A koronavírus járvány miatt február 26-án volt utoljára ilyen esemény városunkban.

Az alpolgármester köszöntőjében így fogalmazott: „Esküjüket megtartva legyenek a magyar haza becsületes polgárai, szolgálják népünk javát, váljanak hasznos tagjaivá a társadalomnak. Ez a nap fontos állomás az életükben, honpolgárrá fogadtuk Önöket. Azonban ne feledjék el a szülőföldet sem, ahol felnőttek, ahol eddig éltek. Érezzék itthon magukat Magyarországon, és szűkebb hazájukban, Oroszlányon is.”

Honosítását az kérheti elsősorban, akinek felmenője magyar állampolgár volt, igazolja magyar nyelvtudását, az itteni jog szerint büntetlen előéletű és büntetőeljárás nincs ellene folyamatban, illetve honosítása nem sérti hazánk köz- és nemzetbiztonságát. Ezen felül az a külföldi is kérheti honosítását, aki magyar állampolgárral legalább 10 éve érvényes házasságban él, vagy 5 éve él házasságban és közös gyermekük született.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek