Hír
2021. szeptember 06.

Szentmise és főzőverseny is volt a zárónapon

A Bányászzenekar reggeli ébresztőjével vette kezdetét a vasárnapi program az oroszlányi Bányásznapon.

A jeles nap alkalmából délelőtt szentmisére került sor a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szabadtéri színpadán, melyet Kutschi András római katolikus prépost és Vaslabán Csaba Antal erdélyi származású, murakeresztúri plébános celebrált.

19 csapat nevezésével, szintén délelőtt vette kezdetét a strand területén a VII. Bányász Ételek Főzőversenye. Az ízletes ételek a zsűrit is lenyűgözték, nehéz volt döntést hozniuk a finomabbnál finomabb főztök között. A versenyt végül az Uszoda csapata nyerte meg, második lett a Rostás család, míg harmadik helyen az OLPK séfjei végeztek. Különdíjban részesült a testvértelepüléseket képviselő Plochingen és Vágsellye főzőcsapata. Az okleveleket és

tárgyjutalmakat Lazók Zoltán polgármester nyújtotta át.

Ezt követően „Kerékpározz egy bringáért” néven Bányásznapi tekerés indult a Szent Borbála térről. A túrát teljesítő legidősebb résztvevő, Kórózs Lajos, valamint a legfiatalabb bicajos, Krasznay Vilmos emléklapot vehetett át. Célba érkezést követően egy női és egy férfi kerékpárt sorsoltak ki az indulók között, melyeket Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Lazók Zoltán polgármester, illetve a szervezők nevében Torma Lajos adott át.

A további események helyszíne is a szabadtéri színpad, valamint a művelődési ház színházterme volt, ahol az MVM Vértesi Erőmű Zrt. támogatásával a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház szervezett programokat.

Elsőként a „Halász meg a felesége” című mesemusicalt tekinthették meg az érdeklődők, majd a „Szivárványos Panka” mesejáték előadására került sor. Ezek után „Bezzeg az én időmben” címmel retro slágereket adott elő KaDarka Társulat, melyet követően a Live Guitar Project hívta táncra a jelenlévőket.

Az este folyamán a „Czibor, a rongylábú” musical került színpadra a MagyaRock Dalszínház előadásában, végül „Ég és föld között” címmel a Silhouette Balett mutatott be táncos produkciót.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek