Hír
2021. szeptember 01.

Becsengettek

Tizenhét osztályban, 440 diák kezdi meg az évet a József Attila Általános Iskolában, tudtuk meg Tóth Gábor igazgatótól a keddi tanévnyitó ünnepségen, ahol Lazók Zoltán köszöntötte az alma mater lakóit.

A polgármester – többek között – arra hívta fel a figyelmet, hogy érdekes, mozgalmas, izgalmas tanév vár a fiatalokra, és különösen a végzősökre, akiknek ki kell választaniuk azt az iskolát, ahol tovább szeretnétek tanulni, fel kell készülni a felvételire, sikeresen el kell végezni az utolsó évet.

A szülőket megszólítva a városvezető arra hívta fel figyelmüket, hogy az iskolakezdés megváltoztatja a családok életét, különösen ahol először megy a gyermek, a család szeme fénye iskolába. Biztosan tele vannak most félelemmel, aggodalommal, de ez természetes velejárója az évnyitónak.

- Kérem önöket, bízzanak a pedagógusokban, akik mindent meg fognak tenni, hogy a rájuk bízott gyermekeik okos, ügyes és tisztelettudó fiatalokká váljanak. Segítsék munkájukat gyermekeik boldogulása érdekében! Osszák meg velük véleményeiket, tapasztalataikat, hiszen közös úton haladnak a gyermekek érdekében – fogalmazott Lazók Zoltán.

A József Attila iskolában egyébként 3 osztályban 86 elsős kisgyerek kezdi meg tanulmányait. Bár több főállású pedagógus hiányzik, nyugdíjasokkal és óraadókkal minden feladat ellátásra kerül – tudtuk meg, és a tankönyvek is rendben megérkeztek, csak olyan pótrendelésekre kerül sor, amelyek a létszámnövekedésből adódtak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek