Hír
2021. augusztus 27.

Szituációs gyakorlat

Közös gyakorlatot hajtott végre az ÉDV. Zrt. és a KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken délelőtt az oroszlányi víztoronynál.

A gyakorlat folyamán egy éles helyzetet szimuláltak, füst gépekkel, különböző kék és vörös villogókkal imitálták a tüzet és annak keletkezési helyét. A feltételezés szerint az oroszlányi víztoronyban a klímaberendezések karbantartása közben, zárlat során tűz ütött ki. A bent tartózkodó két fő megpróbálta elhagyni a létesítményt, közülük az egyik menekülés közben leesett a lépcsőn, gerincsérülést szenvedett és mozgásképtelenné vált. A másik személy kijutott a tetőre, ott várta, hogy megérkezzen számára a segítség.

Első egységként az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság előfecskendő gépe érkezett meg 6 fővel. Ők kezdték el az elsődleges beavatkozást, a vízsugár szerelését, illetve a sérült mentését hordágyon. Második és harmadik szerként a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság két egysége érkezett a helyszínre, akik a másik bajba jutott személy életmentését, valamint a tűz körülhatárolását és oltását végezték el.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek