Önkormányzat
2021. augusztus 25.

Gondot okoz a szemét

A Nyíres és Német dűlőben kialakult tarthatatlan állapot végett az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére szakmai fórumot hívott össze Szabó Mihály alpolgármester.

„Sajnos, a külterületeken élők között sokan vannak, akik elsősorban nem a környezetvédelmi szempontokat és a hulladék elszállítást tartják szem előtt, hiszen nem váltják ki a szemeteszsákokat. Megoldást kell keresni arra, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vegyék, illetve arra, hogy akinek ez anyagi problémát okoz, miként tudjuk olyan helyzetbe hozni, hogy ne kelljen erről lemondania. Több társadalmi akció, összefogás, szemétgyűjtés volt a területen mely átmeneti javulást hozott, azonban ez hosszútávon nem megoldás” – mondta az alpolgármester.

„A dűlőkben lakók negyedévente 12 darab zsákot kapnak, ez elosztva heti 1 darabot jelent. Van olyan család, ahol a szülők mellett 3-4 gyerek él, így több szemét halmozódik fel, a zsák pedig kevésnek bizonyul. A többlet szemetet vagy a kert végébe, vagy az erdőbe hordják ki” – fejtette ki Molnár Csaba, roma önkormányzati képviselő.

„Valóban, heti 1 darab 120 liter űrtartalmú zsákot kap mindenki, azonban ezen felül korlátlan mennyiségben lehet vásárolni. A 12 darab zsák a közszolgáltatás részeként van kiosztva negyedévente. A két nevezett dűlőben jelenleg 121 előfizetés van erre a típusú közszolgáltatásra. Ebből 94 család rendszeresen elviszi a zsákokat, tehát igénybe veszi a szolgáltatást. Viszont 27 család régóta nem jelentkezett zsákért” – válaszolta Óvári László, az OKÖ Zrt. vezérigazgatója.

A tanácskozás végén a jelenlévők egyetértettek abban, hogy a problémakezelés első lépéseként a Csillag Központban további zsákok vásárlására próbálnak lehetőséget biztosítani.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek