Hír
2021. augusztus 11.

Gazdag hétvégi programok Oroszlányban

Az előttünk álló hétvégén, augusztus 13-15-ig tartalmas rendezvények várják a városlakókat, melyek minden korosztály számára igyekeznek kellemes szórakozást, időtöltést nyújtani.

Augusztus 13-án, pénteken 14 órakor nyitja kapuit a hagyományos Dobai-kúti roma tánctábor. A három napos esemény az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Molnár Tibor referens szervezésében valósul meg. Az autentikus zenék és táncok mellett filmvetítésekkel, sportrendezvényekkel, kirándulással és discóval várják az érdeklődőket.

Augusztus 14-én, szombaton 15 órai kezdettel a Szent Borbála téren a TOP-5.3.1.-16–KO1–2017–00003 azonosító számú „A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban” című pályázat keretében közlekedésbiztonsági programra kerül sor. A helyszínen mini kresz pálya, biztonsági öv szimulátor és „részeg szemüveg” is várja a látogatókat. A rendezvényt az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság bemutatója színesíti, melyen a speciális műszaki és mentő egység is részt vesz. Szintén ezen a napon, 19 órakor kezdődik a Polgármesteri Hivatal előtt az „Oroszlány város vándordíjáért” kiírt rallye autóverseny rajtceremóniája. A gyorsasági versenyre másnap, augusztus 15-én 7 és 19 óra között kerül sor az Oroszlány-Pusztavám közötti üzemi úton.

A versenyautók elvonulása után, szombaton este 20 óra 30 perctől a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ szabadtéri színpada mozivásznat kap, a parkoló pedig nézőtérré alakul. Idén immáron harmadik alkalommal nyári zenés filmvetítésre kerül sor, melyen ezúttal az Énekelj! című animációs filmet láthatja a közönség.

A hétvége fő programja a Falu-Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, valamint az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett 26. Falunap, mely augusztus 14-én, szombaton kerül megvalósításra, reggel 8 órától. Az eseményen főzőversennyel, gyermekprogramokkal, kiállításokkal, zenés-táncos produkciókkal várják az érdeklődőket. Az egész napos rendezvény zárásaként az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar is színpadra lép.

A programokról részletes tájékoztatót itt olvashatnak: https://oroszlany.hu/media/esemenyek


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek