Hír
2021. augusztus 11.

Élménypark a múzeumban

Ünnepi eseménynek adott helyet szerdán a majki Bányászati Múzeum, ahol felavatták a Bányász Tematikus Élményparkot.

Az eseményen ott volt Lazók Zoltán oroszlányi polgármester mellett Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Steindl Balázs megyei közgyűlési alelnök, Peter Paška, Galánta polgármestere, Tassi József, a LÜN Kft. ügyvezetője, valamint vendéglátóként Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Mint azt Lazók Zoltán elmondta, némelyek szerint egy településen a kultúra és a sport infrastruktúrája, valamint a lakosság szabadidős igényeinek kielégítése az önkormányzati feladatok között másodrangú kérdés, amíg még van javítani való út vagy kiépítésre váró csatorna – pedig nem ez a követendő út. A múzeumok ma már nem pusztán tárgyak, emlékek bemutatására szolgálnak, hanem kiállítások, könyvtárak, tudásközpontok, játszóterek is egyben. Interaktív oktatóműhellyé alakulnak, amelynek fontos eleme a játék. Ha valamit nem csak hallgatunk vagy nézünk, hanem bevonódunk és részt is veszünk benne, jóval hatékonyabbá válik a tanulás.

- Azt gondolom, hogy Oroszlány számára elsődleges szempont az, hogy mind az itt élők és dolgozók, mind a hozzánk látogatóba érkezők jól érezzék magukat: a szülő biztonságban tudja gyermekét – és ami még fontosabb – értékes időt tölthessenek el együtt. Ez mind az egyénnek, mind a közösségnek, így a városnak is hasznos, és erre kiváló alkalom a most átadott élménypark – fogalmazott a városvezető.

A nemzeti színű és a bányászatot jelképező fekete-vörös szalag átvágását követően már birtokba is vehették a múzeumba látogató gyermekek a kiállítóhely új látványosságát.

Az új attrakció az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban, az SKHU/WETA/1901/1.1/036 számú, „Az Esterházyak nyomában, Galántáról Oroszlányba” projekt keretében valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek