Hír
2021. August 07.

Múzeumi helyzetkép

Az oroszlányi Bányászati Múzeumban történt fejlesztésekről, az intézmény látogatottságáról tartott a helyszínen tájékoztatót pénteken délelőtt Mike István múzeumvezető.

A fórumon részt vett Lazók Zoltán polgármester, dr. File Beáta jegyző, az OIH Zrt. és a LÜN Kft. vezetői, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai.

Mint köztudott, az Oroszlány Város Önkormányzata által vezetett konzorcium – a Bányászati Múzeum és környezetének komplex turisztikai célú fejlesztésére – az Európai Uniótól, valamint a Magyar Államtól 637,31 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

„A fejlesztési munkálatok ütemszerűen folynak, melyek a múzeumba látogatókat nem zavarják. Ezt a számszerű adatok is igazolják, hiszen május 1-től kezdődően júliusig 3772 vendég kereste fel a kiállítóhelyet. Egyre többen fedezik fel a szabaduló szobát, még többen mennek fel a kilátóba, ahol a Vértes lenyűgöző látványa tárul eléjük. Igazi élménnyé vált a kisvonat, melynek útvonalán az eredeti bányagépek, berendezések között utazhatnak az érdeklődők” – mondta Mike István.

A tájékoztatót követően a résztvevők megtekintették a fejlesztéseket, többek között a terasszal megépített fogadóépületet, a rendezvénytermet, a szabadtéri programok helyszínét, valamint a grófi utat, mely a Kamalduli Remeteséggel köti össze a múzeumot.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek