Hír
2021. augusztus 05.

Új üzleti partnert kapott a Bridgestone

A világhírű gumiabroncsgyár, a Bridgestone sajtóközleményben számolt be új üzleti kapcsolatáról. A cég - többek között - évek óta támogatja az OSE Lions kosárlabdacsapatát.

Az e-mobilitás előtt álló akadályok legyőzése érdekében a Fisker, a világ legfenntarthatóbb elektromos járműveinek és fejlett mobilitási megoldásainak megalkotója új partnerséget jelentett be. A Bridgestone-t választotta kizárólagos abroncspartnernek a Fisker Ocean elektromos városi terepjárók számára.

„A Bridgestone-nál az elektromos autókat óriási lehetőségnek látjuk arra, hogy elősegítsük a karbonsemlegesség elérését 2050-re, és a mobilitást a környezet szempontjából fenntarthatóbbá tegyük. Még sok akadályt kell leküzdenünk, mielőtt megvalósulhat a teljesen elektromos jövő. A Fisker – akárcsak a Bridgestone – folyamatosan azon dolgozik, hogy ezeket az akadályokat legyőzze” – mondta Laurent Dartoux, a Bridgestone EMIA elnök-vezérigazgatója.

A Fisker Ocean a közelgő 2021-es Los Angeles-i autó kiállításon debütál világszerte, a gyártás pedig 2022. november 17-én indul majd. A jármű készítői nagy százalékban alkalmaztak újrahasznosított anyagokat, emellett az autó választható fotovoltaikus napelemes tetővel érkezik majd. Az Európában és egyes Észak-Amerikában értékesített modellekhez egyedi fejlesztésű Bridgestone Potenza Sport abroncsok tartoznak. Ezeket a gumikat alacsony gördülési ellenállással tervezték, ami az autó akkumulátorát is kíméli, mivel kevesebb energiára van szükség a jármű abroncsainak mozgatásához.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek