Sport
2021. július 21.

Alacsonyabb osztályban folytatják

A 2021/2022-es szezont a Komárom-Esztergom megyei III. osztályban kezdi meg az OSZE labdarúgócsapata. A visszalépés előzményeiről, okairól Szabó Mihály alpolgármester adott tájékoztatást.

„Hogy a csapat két osztállyal lejjebb került - úgy gondolom - elsősorban szakmai okai vannak, másodsorban pedig anyagi. Történt egy vezetőség váltás, Mészáros István vette át a szakosztály irányítását. A koncepció az volt, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt szeretnénk az utánpótlásra fordítani, és ez bizony anyagi hátrányt okozott a felnőtt csapat számára. Kifejtettük, hogy az önkormányzat részéről nincs olyan jellegű elvárás, hogy a csapat melyik osztályban szerepeljen. Részünkről az támogatható, hogy saját nevelésű játékosokkal lehessen feltölteni a felnőtt gárdát. Mindezek mellett leszögeztük, mi nem akarunk a fejlődés útjába állni. Amennyiben saját erőt, szponzorokat tud a csapat bevonni a labdarúgásba, az önkormányzat a saját részét hozzá teszi.

Az előző bajnokság végén, az alsóházi rájátszásban - mivel oda kerültünk – már voltak jelei, hogy a jövőben valószínű fel kell adni az I. osztályú tagságot. Ugyanis, az anyagi támogatások megvonásával a játékosok is eltűntek edzőstől, szakvezetőstől. Ezért a szezont a korábban „parkoló pályára tett” helyi labdarúgókkal fejeztük be kényszerből, hiszen ha nem állunk ki és ezért elmaradnak a mérkőzések, komoly büntetésekkel járt volna. Ezúton is köszönjük, hogy vállalták ezt a megmérettetést, ami sokszor elég megalázó módon ért véget. Gondolok itt a nagyarányú vereségekre, és arra, hogy ezek a játékosok gyakorlatilag kitették magukat a közvélemény haragjának, ami valójában nem őket illette volna.

A kialakult helyzetet átértékelve egyeztetésre került sor - szakosztályvezetővel, edzővel, játékosokkal -, hogy felmérjük, valójában felnőtt szinten milyen kerettel tudnánk nekivágni bármelyik bajnoki osztálynak. Hamar kiderült, hogy a megyei I. osztályban nem fog tudni indulni az OSZE, mert a rendelkezésre álló játékosállomány erre nem alkalmas. Ezért úgy döntött a szakmai vezetés, hogy a megyei III. osztályba adja le a nevezést, nagyrészt oroszlányi focistákból álló csapattal.

Abban bízunk, hogy a jövőben egy alulról építkezés kezdődik az utánpótlás megerősítésével, és mindenféle eredménykényszer nélküli örömfocit láthatnak majd a szurkolók. Az edzések, a felkészülés már elkezdődött 18-20 fős létszámmal, reméljük kitart ez a lelkesedés a szezon végéig. Bért és egyéb anyagi juttatásokat nem áll szándékunkban és módunkban fizetni, azonban a sportoláshoz szükséges helyet, tárgyi és infrastrukturális eszközöket biztosítani tudjuk. Az önkormányzat jelenlegi álláspontja szerint, ha az oroszlányi labdarúgás elindul egy olyan úton, mely a részéről is támogatható, akkor igyekszik lehetőségeihez mérten saját erejével is támogatni” – fejtette ki gondolatait az alpolgármester.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek