Hír
2021. július 16.

Megkezdődtek a nyári zöldség-gyümölcs ellenőrzések

Az előző évek gyakorlatának megfelelően az Agrárminisztérium elrendelte a nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzést 2021. július 1. és augusztus 20. között. Ennek keretében az útszéli standokon történő zöldség-gyümölcs forgalmazás kiemelt ellenőrzésére is sor kerül.

A friss zöldség-gyümölcs árukat megfelelő higiéniai feltételek mellett a minőségre vonatkozó minimumkövetelmények megtartásával, a vásárlók megfelelő tájékoztatását szem előtt tartva, a jelölési és nyomon-követési kritériumok biztosításával lehet forgalomba hozni.

Friss fogyasztású élelmiszerről lévén szó, rendkívül fontos ezen áruféleség forgalmazása során a higiéniai szabályok betartása. Kiemelten kezelendő az árusító helyen dolgozók személyes higiéniájának keretén belül az egészségügyi alkalmasság, a kézmosási lehetőség, illetve az egyéb szükségletek kielégítésére alkalmas (mobil) helyiség biztosítása.

Az árusító helyeken a forgalmazás szabályait szem előtt tartva olyan terméket lehet megvételre kínálni, amelynek a nyomon-követése biztosított, valamint jó minőségű, egészséges állapotú, tiszta, romló hibától mentes.

A nyári melegben nem megfelelő körülmények között (árnyékolás és hűtés nélkül), huzamosabb ideig tárolt vagy többször mozgatott zöldség-gyümölcs termékek gyorsan veszítenek minőségükből, így különös körültekintés, és a vásárlásra kínált termékek alapos szemrevételezése javasolt.

Forrás: kormanyhivatal.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek