Egészség
2021. július 14.

Végre mérséklődik a nagy meleg

Lecseng a hőhullám, fázni azonban nem fogunk: fülledt nyári idő váltja a perzselő napokat. Nagy területen alkalmasak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Csütörtökön a keleti, északkeleti megyékben lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon – nagyobb számban a nap első felében – záporok, zivatarok is várhatóak. Az ország többi részén jóval kisebb a csapadék esélye, és a napsütést is csak kevés fölénk sodródó fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja. A délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délutánra általában 28 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Többfelé, legkisebb eséllyel északnyugaton zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon az északi szél sokfelé megélénkül, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 13-20, a legmelegebb délutáni órákban 27-33 fok várható.

Szombaton sokfelé várható zápor, zivatar. Az északi szelet a Dunántúl nyugati részén erős lökések kísérhetik, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 14 és 21, a délutáni órákban 25 és 32 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Vasárnap is marad az erőteljes gomolyfelhő-képződésre. Többfelé zápor, zivatar valószínű. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északi szelet, illetve zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 16 és 21, a maximum 26 és 33 fok között lesz.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek