Kék hírek
2021. július 07.

Két ittas vezető másfél órán belül

Az oroszlányi rendőrök két járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztottak.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei fokozott ittasság ellenőrzést hajtottak végre 2021. június 6-án. 6 óra 48 perckor megállítottak egy gépkocsit, melynek a sofőrjével szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. A járművet vezető 59 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol részére 100.000 forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot szabtak ki az egyenruhások.

Nem egészen másfél órával később a rendőrök egy személygépkocsira lettek figyelmesek. A sofőr, amikor meglátta az egyenruhásokat, a várakozó gépkocsik sorából, a záróvonalat átlépve balra kifordult, és Környe felé elhajtott. A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították a jármű tulajdonosát, és a férfit, aki az autót vezette. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a 44 éves férfi részére előállítását követően közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, a záróvonal átlépése miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik. Ha vezet, mondjon nemet az alkoholra!

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek