Hír
2021. június 28.

Másodfokú hőségriasztás

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos tisztifőorvos - az ország egész területére vonatkozóan - 2021. június 28-án (hétfő) 12.00 órától kezdődően 2021. június 30-án (szerda) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki.

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Az autósok vezessenek óvatosan, mert a meleg rájuk nézve is kedvezőtlen hatással lehet. Gyermeket, állatokat ne hagyjanak autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, állatot lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Senki ne hagyjon továbbá az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek felrobbanhatnak, meggyulladhatnak a nagy melegben.

A vízparton tartózkodók - különösen napozást követően - hűtsék le magukat mielőtt vízbe mennek, felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe. Fontos továbbá odafigyelni a fokozott vízivásra. A kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztása viszont kerülendő.

11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a napon, illetve védekezzenek megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek