Kék hírek
2021. június 17.

Bűnmegelőzési értekezlet

Szerda délután tartotta meg idei első ülését az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság a polgármesteri hivatalban. A megjelenteket – köztük dr. File Beáta jegyzőt és Szabó Mihály alpolgármestert – Kiss Sándor alezredes, városi rendőrkapitány, a Bizottság elnöke köszöntötte.

Elsőként a környezetkárosítással kapcsolatos tapasztalatok áttekintésére, javaslatok megfogalmazására került a sor, melynek vendég előadója Makra Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője volt. A jelenlévők tájékoztatót halhattak a hulladéktörvény módosításáról, a hulladékkezelés eljárásrendjéről. Mivel jelentős igény van az illegálisan lerakott – főként veszélyes – hulladékok felszámolására, közös összefogásra, koordinálásra van szükség. Ennek érdekében a megyei Kormányhivatal együttműködési szerződést köt a megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Ezt követően Tamási Péter, az oroszlányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese tartott tájékoztatót a Szabálysértési Törvény és a Büntető Törvénykönyv módosításairól, melyek főként a hulladékgazdálkodás rendjének megsértését érintik.

Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója a 2021-ben tervezett szabadtéri rendezvényekről számolt be. Főként azokról, melyek várhatóan nagy tömeget vonzanak, mint például a Napfény Karnevál, a Nyári Filmvetítések, a Veterán Autós Találkozó, a Buló Emlékkoncert, a Boroszlány, valamint a Bányász napi rendezvénysorozat. Az intézményvezető külön kitért a nyári táborok fontosságára, mely által a csellengő gyerekek felügyelete is megoldódik, majd megköszönte a Közterület –felügyelet és a Rendőrség segítő együttműködését.

Az értekezlet utolsó szakaszában Kiss Sándor elnök az elmúlt időszak eseményeiről, valamint az aktuális közbiztonsági és járványhelyzetről tartott tájékoztatót. A coviddal kapcsolatban elmondta: a járásban jelenleg 1 pozitív fertőzöttet és 3 karanténban lévőt tartanak nyilván, közülük 3 oroszlányi lakos, egy pedig szákszendi.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek