Sport
2021. május 14.

Vízre kerültek a kajakok

Az Oroszlányi Kajaksport Egyesület is elkezdte a szezont.

A legelső esemény egy tatai edzés jellegű verseny volt, melyen Komárom-Esztergom Megye kajakosai mérték össze erejüket. Ezen a rendezvényen nem hirdettek eredményt.

A második egy minősítő verseny volt Győrben, 15 km-es távon. Az egyesület képviseletében 2 kajakos volt érdekelt: Leskó Vivien és Becker Norina Adrienn. Vivien első, Norina nyolcadik hellyel minősült, elérve a szintet. Harmadik verseny a Kadler Gusztáv Maraton Bajnokság volt. Erre méltó személyről nevezték el a versenyt, hiszen Kadler Gusztáv elismert érdemeket szerzett úgy a győri kajaksportban, mint a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben.

A színvonalas eseményre népes mezőny gyűlt össze és küzdelmes futamokra került sor a Mosoni-Duna vízén. 81 egyesület, 1960 kajakosa, 83 futamban mérte össze erejét. Az Oroszlányi Kajaksport Egyesület 17 nevezést adott le. Voltak jó eredmények, de voltak idény eleji formát mutatók is.

A legkiemelkedőbb eredmény:

  • MK2 Női Gyermek U11 5 km Döntő I.: 1. Schattinger Zsófia - Leskó Lili

Az első helyezettek sikere külön említést érdemel, mivel a város kajaksportjában ez az eredmény ritka. Ráadásul a mezőny előtt több, mint két perccel értek célba.

Forrás és fotó: Aszalós Miklós


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek