Hír
2021. május 14.

Sikeresen pályáztak a tűzoltók

Az önkormányzati tűzoltóságok részére negyedik alkalommal kiírt, 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázat kapcsán első körben a pénzbeli támogatásokról született döntés. Komárom-Esztergom megyében Ács, Nagyigmánd és Oroszlány önkormányzati tűzoltósága részesül a támogatásból.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztésre országos szinten mind a 60 tűzoltóság pályázott. A feltételeket sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok védőeszközökre, tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközökre, EDR rádiókra, valamint a készenlétben tartott tűzoltójármű felújítására nyújtották be pályázataikat. A bírálóbizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség delegált tagjai is részt vettek. A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúan egyetértettek.

A pályázati rendszer idei átalakulása miatt első körben a pénzbeli támogatások jóváhagyása történt meg, míg a természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások után történik. A pénzbeli támogatásokra vonatkozó javaslatot a katasztrófavédelem felső vezetése jóváhagyta, ennek értelmében ötvennégy önkormányzati tűzoltóság összesen 132.700.000 Ft. támogatásban részesül.

Az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság védő- és technikai eszközök beszerzésére 1.960.859 Ft-ot, gépjármű fecskendő felújítására 902.482 Ft-ot, összességében 2.863.341 Ft-ot nyert!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek