Évforduló
2021. május 11.

A Közlekedési Kultúra Napja

Legyünk társak a közlekedésben, a közlekedésért, úton, vízen, sínen, levegőben. Legyen minden nap a kulturált közlekedés napja!

A közlekedési kultúra ugyanis létező fogalom, amelynek kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy. Ennek felismerése vezetett oda, hogy a szaktárca és társszervezetei a civilekkel karöltve 2015. május 11-én kezdeményezték „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását.

A hagyományos esemény keretében a közlekedésbiztonság, közlekedési kultúra ügye iránt elkötelezett partnerszervezetek - a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával - különböző pályázatokat írnak ki, és értékteremtő aktivitásokat szerveznek az idei évben is május 11-én, és az ahhoz kapcsolódó időszakban.

Ezen a napon a hangsúly a közlekedésbiztonságé, az udvarias, partnerségre törekvő, környezettudatos és toleráns közlekedési magatartásformákra, illetve viselkedési minták fontosságára hívják fel a figyelmet. A gyermekek az életkori sajátosságokból fakadóan a legvédtelenebb és legkiszolgáltatottabb részesei a közlekedésnek. Ezen okból a családokat is egységben megszólítják, felhívva a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a szülők példamutatása, a kulturált közlekedés, a baleset-megelőzés.

Az idei közlekedésbiztonsági programok is elsősorban gyakorlat orientáltak és élményközpontúak, melyek az átélt tapasztalatokon keresztül működnek. Így főképpen játékos formájú, észrevétlen tanulási módszereken alapszik, jól kidolgozott tematikára épülve.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek