Tánc-Zene
2021. May 10.

Tánckihívás Oroszlányban

Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, fiatal vagy idős, mindenki táncra perdül a Jerusalema dal hallatán, melynek tánckihívásához világszerte több ezren csatlakoztak. Oroszlány sem volt ez alól kivétel.

A tánc felszabadít, boldoggá tesz és segít jó színben látni a világot. Van-e szükségünk ennél többre most? Talán nincs is. Nem véletlenül hódította meg az egész világot a Jerusalema kihívás, mely a dél-afrikai előadó, Master KG slágerének táncos mozgalma.

Ami a kihívás mondanivalóját illeti, az az, hogy ne felejtsünk el boldognak lenni ezekben a vészterhes időkben sem, táncoljunk mosolyogva, önfeledten. Fogjunk össze mindannyian és örüljünk együtt az életnek!

Oroszlányban az első flashmob eseményre 2015-ben került sor, akkor Takács Tímea ötlete alapján a város zenészei és énekesei az Örömódát adták elő a főtéren. A mostani közös örömtáncot Tóth-Zajácz Edina, a Cirill Táncstúdió vezetője kezdeményezte és a koreográfia is a nevéhez fűződik.

Vasárnap délután a Szent Borbála téren – hirdetve az összefogást az Európa Nap alkalmából – nagy érdeklődés mellett, közel 130 fő mozgott a fülbe mászó zenére, köztük városi intézmények, iskolák, üzletek dolgozói.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek