Kék hírek
2021. május 06.

Rendőrök vetélkedtek

Oroszlány volt a házigazdája szerdán a Komárom-Esztergom megyei szakmai közlekedésrendészeti vetélkedőnek. A versenyzők járőr gépkocsivezető, karos fogalomirányító és járőr-motorkerékpáros kategóriában mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat.

A programokban gazdag rendezvényt Milus Gábor ezredes, rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, Kiss Sándor oroszlányi rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket – köztük Lazók Zoltán polgármestert -, majd ezt követően Sólyáné Farkas Friderika és Timár Zsuzsanna alezredesek tartottak tájékoztatót a verseny menetéről.

Elsőként a járőr gépkocsivezetők elméleti versenye zajlott, melyen KRESZ és szakmai tesztlap kitöltésére került sor az Oroszlányi Rendőrkapitányság tanácstermében. Ezt követte a motoros és karos forgalomirányító gyakorlati verseny. Előbbire az uszoda parkolójában, utóbbira a Tesco – Lidl útkereszteződésben került sor.

Az események közepette egy megrázó kiállítás szemtanúi lehettek az érdeklődők a Szent Borbála téren. XY, férfi, élt 27 évet, meghalt Tatabánya M1. 18 hasonló felirat szerepelt a téren kiállított koporsófedeleket ábrázoló alakzatokon. A megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottságának demonstratív kampánya középpontjában azok állnak, akik tavaly közlekedési balesetben hunytak el.

Döbbenet uralkodott a téren. Az emberek messziről nézték a sokkoló tárgyakat, amelyeken a balesetekben elhunytak neme, életkora szerepelt és a helyszín, ahol a tragédia történt. Tavaly Komárom-Esztergom megyében 18 áldozata lett a közúti baleseteknek. A mementó jellegű koporsófedelek azoknak az adatait tartalmazták, akik 2020-ban vesztették életüket a megye utjain. A legifjabb 20, a legidősebb 69 éves volt, zömében férfiak. A mozgalmas szakmai nap délelőttjén került továbbá megrendezésre a járőr gépkocsivezetők gyakorlati versenyének lebonyolítására, valamint a motoros és karos forgalomirányító elméleti versenyre. A színvonalas program rendőrautós és motoros felvonulással, illetve a díjak átadásával zárult.

A versenyen a helyi rendőrkapitányság csapata is képviseltette magát, akik közül Steixner Martin érte el a legjobb eredményt járőr gépkocsivezető kategóriában. Szintén ebben a kategóriában indult a közterület-felügyelők 2 fős csapata – Herke Csaba és Herpai Péter -, akik különdíjban részesültek.

A rendezvényen készült fotók a Kapcsolódó dokumentumokban vagy Itt a fotótárban tekinthetők meg!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek