Hír
2021. May 03.

Elkezdődött az érettségi vizsga

Hétfőn reggel – a járványügyi szabályok betartásával – országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első napon magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról a tanulók.

A diákok május 3-án, reggel 9 órakor kezdték kidolgozni a 2021-es magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorát. A tanulóknak a teljes vizsgasor megoldására összesen 240 perc, azaz 4 óra állt rendelkezésükre. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 71 121 fő tesz középszintű, és 2 380 fő tesz emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

Az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban is elkezdődött a vizsga, az oktatási intézmény legfontosabb teendői közé tartozik az egészségvédelmi szabályokat betartása. A vizsga ideje alatt a tantermekben maximum kilenc tanuló tartózkodhat és legalább másfél méteres távolságban kell lenniük egymástól. Az iskolában összesen 106 diák fog érettségizni.

A város másik középfokú iskolájában, az Eötvös Loránd Szakképzőben május 13-tól kezdődnek az írásbeli és gyakorlati vizsgák. A járványügyi helyzet miatt a szóbeli vizsgák itt is elmaradnak.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek