Hír
2021. May 02.

Szavazzon az oroszlányi kerékpárútra!

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda április 30-án közölte az MTI-vel, hogy a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub pályázatára március 19. és április 4. között 46 pályázat érkezett.

A szakmai zsűri ezekből válogatta ki a 11 legjobbat, amelyekből a nagyközönség választhatja ki Magyarország kedvenc bringaútját május 10-ig.

Az „Év Kerékpárútja” címet az a szakasz kaphatja meg, amely turisztikai és közlekedésbiztonsági szempontból példaértékű útvonal. A pályázat célja, hogy a kerékpározók, kerékpáros turisták megismerjék az ország legizgalmasabb útvonalait. Emellett a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel. Ezért a jelöltek közé bekerültek régebbi, de jól karbantartott szakaszok is.

A Közlekedési Kultúra Napja és a kampány legfontosabb mondanivalója, hogy a kerékpárutak csak akkor érik el céljukat, ha azokon biztonságosan közlekedünk, a KRESZ szabályait betartva, és a közlekedés minden résztvevőjére figyelemmel vagyunk - írják a közleményben.

A szavazás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán zajlik, a legtöbb kedvelést begyűjtő fénykép nyeri meg az „Év Kerékpárútja” címet.

A következő tizenegy kerékpárútra lehet szavazni: Pálháza-Bózsva kerékpárút, Rákos-patak-menti kerékpárút, Szilas-menti kerékpárút, Tómalom-Fertőrákos kerékpárút, Bene-patak-menti kerékpárút, Pálosvörösmart, Poroszló-Tiszafüred kerékpárút, Oroszlány-Tatabánya kerékpárút, Szob-Zebegény kerékpárút, Római-part-Szentendre kerékpárút, Deseda-tó kerékpáros kör, Veszprém-Balatonalmádi kerékpárút.

A végeredményt az elmúlt évhez hasonlóan május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján fogják kihirdetni a szervezők.

A szavazást elősegítve egy video összeállítás is készült, mely a https://www.youtube.com/watch?v=NvXlI9zc4XA linken tekinthető meg.

Forrás: MTI


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek