Évforduló
2021. március 22.

A VÍZ VILÁGNAPJA

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs.

E jeles nap kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez valójában, nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni.

Az UNESCO és az UN-WATER évente egy kiemelt témára fókuszál, amelyhez a Víz Világnap mottója kapcsolódik. A szervezetek témaválasztásukkal minden évben újabb és újabb irányból világítanak rá a fő üzenetre és szembesítenek minket azzal, hogy az élet milyen sok területe kapcsolódik a vízhez. Az idén más aspektusból is felhívja figyelmünket az élet erre a napra...

A világban jelenleg is zajló koronavírus járvány is pontosan megmutatja azt, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell! Magunkra, egymásra és erre a kincsre is! Valamint azokra, akik hazánkban az év minden napján, 0-24 órában azért dolgoznak, hogy minden lakásba eljusson a tiszta, kiváló minőségű ivóvíz, valamint, hogy a szennyvízelvezetés és a szennyezett víz tisztítása is megoldott legyen! Legyen ez a mai az Ő napjuk is!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek