Koronavírus
2021. március 18.

Ezekben a városokban súlyos a helyzet

Ismét megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Az elmúlt napokban vett minták alapján elmondható, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben kimutatható koncentrációja meghaladta a második hullám csúcsértékeit.

Az elvégzett vizsgálatok eredményei alapján úgy tűnik, hogy továbbra is emelkedik a szennyvízben az új típusú koronavírus koncentrációja. Az eredmények meghaladták az őszi járványcsúcs esetében tapasztalt értékeket. Alacsony koncentrációt már sehol sem mértek az országban.

Budapest központi szennyvíztisztító mintájában, valamint Miskolc, Szombathely és Zalaegerszeg esetében egyértelműen növekszik a koronavírus-koncentáció. A többi városban stagnált, míg csökkenést egyik településen sem tapasztaltak.

A friss adatok arra utalnak, hogy még mindig számos tünetes és tünetmentes személy üríti a koronavírust országszerte, és az új esetek számának további emelkedésére is számítani lehet. Az eredmények megerősítik, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk.

Az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a járvány lassítása érdekében. Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Emellett továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak.

Tartsuk be a legalább másfél méteres szociális távolságot, a jogszabályban előírt helyeken ne feledkezzünk meg a maszk viseléséről, valamint ügyeljünk a gyakori és alapos kézmosásra is. Az NNK továbbá azt javasolja, hogy aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével.

Forrás és fotó: hazipatika.com


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek