Sport
2021. március 10.

Együttműködési lehetőségről tárgyaltak

Az oroszlányi utánpótlás futball fejlődésének érdekében ült asztalhoz kedden délelőtt Szabó Mihály alpolgármester, valamint a Puskás Akadémia gyermek korosztályaival foglalkozó szakember triója. Az egyeztetésen részt vett Mészáros István és Schaffer Attila helyi utánpótlásedző is.

"Az elmúlt időszakban az Önkormányzat több mint 100 millió forinttal támogatta az oroszlányi labdarúgást. Sajnos a jelenlegi állapotok azt mutatják, hogy a befektetésben nem mutatkozik meg a megfelelő produktivitás. Az Magyar Labdarúgó Szövetség ilyen jellegű, 540 klubot értékelő rangsorában nem találhatjuk meg csapatunkat. Ebből adódóan jelen pillanatban átszervezés alatt van a városi foci. Számunkra az együttműködés azért is kiemelten fontos, mert főként az utánpótlás korú labdarúgóinknak – tehetségükhöz mérten – megfelelő előmenetelt szeretnénk biztosítani. Sok oroszlányi gyerek focizik a környék településein, további célunk visszahozni őket a városi csapatba" – mondta az alpolgármester.

Havas Máté, a Puskás Akadémia operatív vezetője a következő gondolatokat fűzte hozzá:
"A hosszú távú fejlődés érdekében Felcsúton – akár oktatással egybekötött – komplex, szervezett programot tudunk biztosítani az oroszlányi és környékbeli focista palánták részére egyaránt. Ezen túlmenően szívesen segítünk az edzők szakmai továbbképzésében, valamint az infrastruktúra további fejlesztésében."

Az együttműködési megállapodást a tervek szerint hamarosan írásba is rögzítik.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek