Hír
2021. február 24.

Aláírták a szerződést

Lazók Zoltán polgármester és dr. Molnár Miléna aljegyző jelenlétében a mai napon megtörtént az oroszlányi tematikus játszóparkra vonatkozó kivitelezési szerződés aláírása a „Cultplay (Tematikus parkok építése) című projekt” tárgyában, az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program keretében. A kivitelező, a FABERLAND KFT. közbeszerzési eljárás során került kiválasztásra 6 pályázó közül, mint a legjobb ajánlattevő.

A projekt az Oroszlány belvárosában található Haraszthegyen valósul meg, tematikus játszópark építésével. A városban eddig sehol nem elérhető játszóeszközök várják majd a használókat, egyúttal a leromlott állapotú területek rendezése, új funkcióval történő beépítése is megvalósul. Az előkészítő munkákat (burkolatbontások, fakivágások, közművesítés) az Önkormányzat 2019. évben már elvégezte a településüzemeltetést végző céggel, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt-vel.

A beruházás a magyar-szlovák határon átnyúló együttműködési program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg, 95 %-os támogatási intenzitással 5 %-os önkormányzati önerővel. Az Európai Unió által támogatásban részesített projekt összetett, Oroszlányon kívül 9 település részvételével valósul meg. Egyedi tervezésű tematikus játszóterek épülnek minden településen egy, a partnerségben szereplő másik település jelentős épített örökségét középpontba állítva. Így Érsekújváron a régi vár makettje készül el, Tatán a gútai malom épül meg kicsiben játékos elemekkel, Észak-Komáromban a dél-komáromi Csillag erőd mintájára készül játszótér, Dél-Komáromban az észak-komáromi Öregvár és Újvár elevenedik meg játszótér formájában, Oroszlányban a vágsellyei Pázmány kastély, Kisbéren a gútai fahíd mása épül meg, Gútán készül el a tatai vár mása, Ógyallán az Oroszlányi Bányászati Múzeum, míg Vágsellyén a majki műemlékegyüttes mintájára készül játszótér.

A Haraszthegyen kiépítésre kerülő játszóvár látványtervét a csatolmány tartalmazza. A játszóváron kívül napvitorlával ellátott homokozó, hinták, akadálymentes körhinta, mérleghinták, kosárhinta, kötélpálya létesül, továbbá ivókút, padok, kerékpártároló is kihelyezésre kerül. A projekt része a turisztikát népszerűsítő közös programok megvalósítása is. A kivitelezést követően mindegyik projektpartner településén 1-1 turizmust népszerűsítő nyilvános esemény valósul meg, valamint a játszótereket bemutató és népszerűsítő kiadvány készül el, közös „brand“ alakul a játszóterekre.

A kivitelezés költsége bruttó 75.287.433,- Ft, határideje a szerződéskötéstől számított 140 nap. Azaz, nyár közepére várhatóan elkészül a modern játszótér.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek