Egészség
2021. January 15.

Ezért változott az orvosi ügyeleti rendszer

Megérkeztek az Interambulance Zrt.-től bekért adatok, amelyek a nappali orvosi ügyeletre vonatkoznak – tájékoztatta oldalunkat Lazók Zoltán polgármester.

Mindezt arra a „nagy felháborodást” keltő intézkedésre reagálva kérte be a polgármester, amivel kapcsolatban a 24 órás orvosi ügyelet (ami a megyében egyedül Oroszlányban működött) megváltozott. Ezentúl munkanapokon 16 és 08 óra között, hétvégén pedig teljes időben működik az ellátás az utolsó munkanap 16 órától az azt követő első munkanap 8 óráig, tehát 24 órában.

Mint azt a városvezető elmondta, megvizsgálta az adatokat, illetve azt, hogy ez a szolgáltatás mibe került a városnak. Az elmúlt hónapokban 22 munkanappal számolva, az átlagos betegszám egy-egy ügyeleti napon (munkanapon 8 és 16 óra között) tavaly januárban volt a legmagasabb, 4 fő/nap. A legalacsonyabb átlagos beteglétszám 2020 decemberében volt, 1 fő/nap. Emlékeztetőül: a nappali ügyeleti szolgáltatás díja 2020. december 31. napjáig: 1 millió 359 ezer Ft volt havonta, több mint 16 millió évente.

- A vizsgált adatok alátámasztották, hogy a nappali ügyeleti betegforgalom száma olyannyira alacsony volt, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben indokolt volt döntést hozni a nappali ügyelet megszüntetéséről. A betegek ennek ellenére nem maradnak ellátás nélkül, hiszen napközben a háziorvosi betegellátás biztosított, az éjszakai központi orvosi ügyeleti szolgáltatás szintén. Hétvégén, ünnepnapokon, munkaszüneti napon pedig a nap 24 órájában működik az ügyelet, rendkívüli esetben pedig egyébkén is a tatabányai kórház sürgősségi osztálya látja el a betegeket – fogalmazott a városvezető.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek