Önkormányzat
2021. január 01.

Újévi köszöntő

Tisztelt Oroszlányiak!

Az Újév nem csak egy naptári adat, de a legtöbbünk számára egy új kezdetet is jelent. Új terveket, fogadalmakat, célkitűzéseket, amelyeket a 2021-es évben valóra válthatunk

Reményekkel telve állunk az újév küszöbén, bizakodón, hogy jobb és szebb lesz, mint az előző esztendő. Kinek-kinek boldog éve volt, másoknak talán kevésbé sikeres. Az élet ilyen, hiszen mindannyiunkat ért bánat és szomorúság, öröm, illetve boldogság.

Sajnos a tavalyi esztendőben a koronavírus járvány teljes mértékben megváltoztatta, felforgatta életünket. Rengeteg lehetőségtől megfosztott bennünket, átírta terveinket, hatalmas önfegyelemre kényszerítette a lakosságot. Mindezek ellenére úgy gondolom, a mögöttünk hagyott esztendő is az együttműködést elősegítő nyugalom és békesség jegyében telt a hivatal munkájában, a városi közéletben és a mindennapjainkban egyaránt. Az események megmutatták, hogy mára valóban erős közösséggé vált városunk, ami az összefogás eredménye, azé az összefogásé, amely munkánkat más területeken is jellemzi.

Hagyomány, hogy a város vezetője január első napjaiban beszámol arról, hogy milyen fejlesztések történtek a településen, milyen munkát végeztek munkatársaival az elmúlt esztendőben. Csak az emlékek felidézése okán, a teljesség igénye nélkül említenék néhányat 2020-ból.

  • Önkormányzati támogatásból 2 millió forinttal támogattuk egy koronavírus tesztelésére alkalmas laboratóriumi berendezés megvásárlását
  • Városunk összesen 133 millió forintot fordított a koronavírus járvánnyal szembeni védekezésre.
  • Sikeres pályázatnak köszönhetően az Önkormányzati Tűzoltóság közel 3,7 millió forintot nyert eszközfejlesztésre.
  • A Bányászati Múzeum és környezetének fejlesztésére 640 millió forint támogatást nyertünk
  • A Bölcsőde bővítésére 280 millió forintot fordíthatunk
  • Plusz állami támogatással 527 millió forintból megkezdődött a József Attila Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére
  • A hulladéklerakó fejlesztésére 240 millió, illegális hulladéklerakók felszámolására közel 6,7 millió forintot nyertünk
  • 100 millió forint támogatásban részesült az oroszlányi központi főzőkonyha kialakítása
  • A megvalósult eredmények nem egy-két ember munkáját dicsérik, hiszen olyan képviselő-testület dolgozik Oroszlányért, melynek minden tagja valóban a település érdekét tartja szem előtt.
  • Az ő tevékenységüket egészíti ki és támogatja a polgármesteri hivatal apparátusa, melynek dolgozói lelkiismeretesen, szakmailag felkészülten biztosítják a hátteret. Mindez bizakodással és optimizmussal tölt el a jövőre nézve.

Mint a város polgármestere, az idei esztendőben is kérem az Önök támogató segítségét terveink megvalósításához.

A most kezdődő év szintén egy új lehetőség, amely megadatott nekünk, hogy boldogabbá tehessük a saját, a családunk és közösségünk életét. Ehhez kívánok sok erőt és egészséget, szeretetet és nyugalmat.

Kívánom, hogy a 2021-es esztendőben mindannyian találják meg azokat a célokat, amelyek elérése örömöt jelent Önmaguk, családjuk és környezetük számára.

Ezen gondolatok jegyében kívánok valamennyiüknek sikeres, eredményes, békés új esztendőt!

Lazók Zoltán polgármester


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek