Koronavírus
2020. november 12.

VOLÁNBUSZ közlemény

A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezéssel kapcsolatban a VOLÁNBUSZ Zrt. az általa helyi közlekedéssel ellátott települések részére a következő tájékoztatást adta:

Magyarország Kormányának 486/2020. (XI.10.) Korm. rendelete alapján 2020. november 11-től az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentesen vehetik igénybe a helyi és helyközi személyszállítási közszolgáltatást a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti időszak alatt.

A fenti jogszabálynak megfelelően a VOLÁNBUSZ Zrt. az általa közlekedtetett helyközi autóbuszjáratokon és valamennyi, a társaság által üzemeltetett helyi autóbuszjáraton 2020. november 11. üzemkezdettől biztosítja az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentes utazását.

Az egészségügyi dolgozók a személyazonosság igazolására alkalmas okmány (pl. személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély) és az egészségügyi intézmény által kiállított igazolás együttes felmutatásával, a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, illetve egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók pedig a hallgatói jogviszonyt igazoló igazolvány és az őket foglalkoztató egészségügyi intézmény által kiállított igazolás együttes felmutatásával igazolhatják, hogy jogosultak a kedvezmény igénybevételére.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek