Hír
2020. november 10.

Elnöki látogatás

Lazók Zoltán polgármester hivatalában fogadta hétfőn Csáky Csongort, a Rákóczi Szövetség országos elnökét. A látogatás célja az idei esztendő programjainak kiértékelése, valamint a 2021. évre tervezett közös lehetőségek megtárgyalása volt.

A civil szervezet elnöke elmondta: tevékenységüket a kialakult helyzethez igazodva igyekeztek elvégezni. Az elmúlt nyár csonkára sikerült, és az őszi programok is jelentősen átalakultak. A határok lezáródtak, ennek ellenére kiemelten fontosnak tartották, hogy a külhoni magyar közösségek érezzék az anyaország társadalmának odafigyelését.

Csáky Csongor megköszönte Oroszlány Város Önkormányzatának a határon túli Beiskoláztatási Program céljára átutalt 350.000 Ft támogatást, melynek átadására testvérvárosunkban, Vágsellyén került sor. Külhonban a magyar iskolaválasztás záloga a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásának – tette hozzá az elnök.

A megbeszélésen részt vett Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója is. Az intézményvezető megköszönte a Rákóczi Szövetségnek az oroszlányi művelődési ház rendezvényeihez nyújtott közel 600.000 Ft támogatását, melyet a Napfény Karnevál és az idei első szabadtéri mozi szervezésére fordítottak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek