Sport
2020. October 25.

Vereség Pakson

Vereséget szenvedett az „atomvárosban” az OSE Lions férfi felnőtt kosárlabdacsapata a bajnokság 7. fordulójában.

Atomerőmű SE - OSE Lions 90-84

Paks: Capers 12, Shepard 18, Valerio-Bodon 12, Eilingsfeld 10, Jackson 27/3, Csere: Pajor 3/3, Gulyás 3/3, Kalmár 2, Velkey 3/3.

OSE: Anderson 12/6, Bíró 7/3, Abell 13, Bailey 30/3, Anda -, Csere: Hayes 11, Kucsora 5/3, Garamvölgyi 2, Morgan 4/3, Illés -.

A mérkőzés első kosarát a vendégektől Bailey szerezte meg. A negyed közepéig a hazaiaktól Jackson, Shepard, Capers és Eilingsfeld talált be, míg az oroszlányiaktól Bailey és Anderson szerezett kosarakat, így 12-12 volt az állás az első öt perc elteltével. Az első negyed végéig Jackson, Eilingsfeld, Pajor és Valerio-Bodon is eredményes tudott lenni, míg a vendégcsapatból Hayes és Bailey célzott jól, így 25-20 volt a hazaiak javára.

A második tíz percet Eilingsfeld kezdte meg kosarával. Az etap első öt percében a hazai oldalról Carpes, Shepard és Jackson szerzett pontokat csapatának, hogy az előnyt megtartsák; de a vendégeknek mindig volt válaszuk, nem hagyták elszakadni a Paksot, így 37-34 lett az állás. A szünet előtt aztán nagyot hajrázott a Paks, és egy 14-4-es futással ellépett az OSE-tól.

A pihenőről visszatérve a mérkőzés Bailey kosarával folytatódott. Shepard sikeresen érvényesítette büntetőit, míg Jackson és Valerio-Bodon a közeli dobásait. A vendégektől Abell, Hayes és Bailey szerzett pontokat csapatuknak, így a negyed közepén 64-52-re vezetett a hazai gárda. A paksiak próbálták növelni az előnyüket, Velkey triplájával, Jackson közeli dobásaival és Eilingsfeld sikeresen érvényesített büntetőivel, de Bíró, Anderson és Bailey vezérletével egy kicsit faragott a hátrányából az OSE, így 71-61 volt a harmadik negyed végén az állás a hazai gárdának.

Az utolsó felvonást Capers nyitotta meg sikeres közeli találatával. Abell és Garamvölgyi próbálta az elején elindítani a felzárkózást, ebben segítette őket még Bailey. A hazaiaktól Shepard jól büntetőzött, míg Jackson és Capers sikeresen találtak be közelről. A vendég gárdától Bailey és Abell volt aktívabb. A záró játékrészben hiába próbálkozott az OSE, végül tartalékosan is győzött a Paks.

Forrás: hunbasket.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek