Kultúra
2020. október 02.

Koncerttel emlékeztek

Zene a képekben címmel Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertjével tisztelegtek a zene- és az idősek világnapja alkalmából csütörtök délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A megjelenteket Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója, valamint Dr. Brunner Róza, a Vöröskereszt helyi képviselője köszöntötte.

A művész Európa legmodernebb hangversenyorgonáján négy csodálatos műből játszott részleteket, melyekhez a kivetített képeket K. Orosz Ila fotóművész készítette.

A koncerten felcsendült Antonio Vivaldi: A négy évszak / Tavasz, Tél /, Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda és Edvarg Grieg: Peer Gynt szvit című műve. A közönség vastapsát követően az előadó ráadásként Camille Saint-Saens: Az állatok farsangja művéből „A hattyú” című részletet adta elő.

A látványos és megható előadás után került sor az Oroszlányiak Baráti Köre által 4 éve alapított „Idősek kiválósága” elismerések átadására, melyeket Lazók Zoltán polgármester nyújtott át Elek Imréné, Laurán Judit és Molnár Ferencné részére.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek